Nieuwsbrief Verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem

In deze nieuwsbrief:

MKBA: wat is het en waarom doen we het?

Het project MIRT-Verkenning A15 Papendrecht – Gorinchem is druk bezig met het maken van een Maatschappelijke Kosten-/Baten Analyse (MKBA). Maar wat is zo’n MKBA eigenlijk? En waarvoor wordt deze gebruikt? We leggen het in dit artikel kort uit.

Lees meer

luchtfoto
Beeld: ©Studio Retouched

Planning MIRT- Verkenning A15 Papendrecht - Gorinchem aangepast

We doen extra onderzoek naar de effecten van het project MIRT-Verkenning A15 Papendrecht - Gorinchem op het knooppunt Gorinchem. Het kost tijd om dit zorgvuldig te doen. Daarom is nu de verwachting dat het voorkeursalternatief van het project in 2024 ter inzage zal worden gelegd. Het voorkeursalternatief is de oplossing die de voorkeur heeft als we doelmatigheid (verbeteren we de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid genoeg?), kosten en effecten op milieu en omgeving afwegen. Op langere termijn heeft de stikstofproblematiek mogelijk ook gevolgen voor de planning van het project.

Lees meer

Beeld: ©Studio Retouched

Even voorstellen: Het Omgevingsteam van de MIRT- Verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem

Normaal gesproken zorgt het Omgevingsteam ervoor dat bewoners, weggebruikers, bedrijven en andere partijen aan het woord komen, maar deze keer nemen we zelf het woord. Het Omgevingsteam A15 bestaat uit vier dames: Amber van Dam, Louise Hamilton, Suzanne van Brandwijk en Heleen Schaaf. De eerste drie vervullen de rol van omgevingsmanager, Heleen richt zich op de communicatie. Hieronder vertellen wij meer over ons werk.

Lees meer