Nieuwsbrief Verkenning A15 Papendrecht-Gorinchem

In deze nieuwsbrief

Online informatiebijeenkomst

Op woensdag 16 juni organiseren wij vanaf 19.30 uur een digitale informatiebijeenkomst. U bent van harte welkom hieraan deel te nemen. Lees meer

Online informatiebijeenkomst

Header Afbeelding Snelweg A15 Tankstation Hardinxveld-Giessendam
Beeld: ©Studio Retouched

Files komen terug

De drukte op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem neemt weer toe en de files komen langzaam terug. Om te voorkomen dat er straks weer structurele files staan, kunnen reizigers en (logistieke) bedrijven gebruikmaken van de Korte Termijn Maatregelen A15. Dit zijn onder andere fiets-probeeracties, kortingsregelingen en advies over mobiliteit binnen een bedrijf, of efficiëntere logistiek.

Korte termijn acties voor doorstroming A15 Ridderkerk – Gorinchem

In de MIRT-Verkenning A15 wordt gezocht naar een oplossing voor de lange termijn om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren tussen Papendrecht en Gorinchem. De Verkeersonderneming voert daarnaast voor het deel van de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem een pakket aan korte termijn maatregelen uit. Dit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden.

Video

Wilt u meer weten over het pakket Korte Termijn Maatregelen waar het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden sinds 2019 aan werken? Kijk dan de video, met onder andere minister Cora van Nieuwenhuizen.

Snelweg A15 Sliedrecht-West file bij afrit 24 HEADER
Beeld: ©Studio Retouched

Werkzaamheden A15/N3/N214

Deze zomer werkt Rijkswaterstaat aan de bereikbaarheid van de regio. Zij voert werkzaamheden uit aan de N3, de aansluiting A15/N3/N214 en de verbreding A15 tussen Sliedrecht en Papendrecht. Om de werkzaamheden zo optimaal mogelijk in te plannen en hinder die er mee gepaard gaat te concentreren, worden de werkzaamheden in de zomerperiode uitgevoerd. Wilt u precies weten wat er gaat gebeuren en wanneer u er rekening mee moet houden? Kijk dan op de projectwebsite www.N3werkzaamheden.nl.

Luchtfoto A15 kruising N3 Betuweroute
Beeld: ©Studio Retouched