Laat de auto staan

De Verkeersonderneming voert voor het deel van de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem een pakket aan kortetermijnmaatregelen uit. Een van de acties: Laat je auto staan en probeer de fiets!

We werken zoveel mogelijk vanuit huis. Moet je toch naar je werk? Steeds meer mensen kiezen ervoor om te fietsen. Er is veel keuze tussen verschillende modellen en soorten fietsen, waardoor het steeds aantrekkelijker wordt. Ook voor wat langere afstanden. Zo kun je met een e-bike afstanden tot 20 kilometer afleggen zonder zelfs maar bezweet aan te komen. Een speed pedelec is echt gebouwd voor de sportieve fietser en voor langere afstanden. Maar ook de ontwikkeling van de ‘gewone’ fiets heeft niet stil gestaan.

Schaf een (elektrische) fiets met korting aan!

Leest u dit en denkt u: Dat is misschien wel iets voor mij? Kijk dan of u in aanmerking komt voor de kortingsregeling waarbij u maximaal 300 euro korting krijgt op de aanschaf van een fiets, e-bike, speed pedelec of elektrische scooter. De voorwaarden:

  • U woont in de Drechtsteden, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden of Gorinchem.
  • U rijdt nu minimaal 2 dagen per week met de auto over de N3 en/of de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem (en u doet dat al langer dan een maand).
  • U woont minimaal 5 kilometer van uw werk.
  • U gaat de aangeschafte fiets of e-scooter minimaal twee dagen per week gebruiken om naar het werk te gaan en doet dat ten minste een jaar.
  • U registreert de ritten met een app en bent dus ook in het bezit van een smartphone.

Alle informatie vindt u op www.ways2go.nl/actie/kortingsregeling-tweewielers. Hier kunt u zich ook aanmelden.